Asperitas wolk

Bijzondere Asperitas wolken boven Hoogeveen

 • Opvallend waren de ontladingen van wolk naar wolk, die tientallen kilometers lang waren. Asperitas ! (voorheen bekend asperatus) Snel sprong ik op de fiets
 • De naam altostratus undulatus asperitas wordt begin volgend jaar opgenomen in de nieuwe uitgave van de internationale wolkenatlas, de wolkenbijbel van de meteorologen. International Cloud Atlas (WMO) De onlangs benoemde wolk undulatus asperitas (bubbelwolk) zoals die op 31 augustus 2015 te zien was in Drenthe
 • Dutch: ·asperitas Definition from Wiktionary, the free dictionar

KNMI - Nieuwe wolk boven Nederlan

An asperitas formation over Statesboro, Georgia, US. © Sarah K. Davis Cloud of the Month July, 201 Als je de asperitaswolk in de lucht ziet ontstaan, berg je dan maar, want dat voorspelt niets goeds. De wolk heeft iets dreigends, met zijn golvende beweging lijkt hij op de zee. --- Meer. De beste borden van Wim Jongedijk. Projecten om te proberen. Wim Jongedijk • 4 pin

Not on Twitter? Sign up, tune into the things you care about, and get updates as they happen. Onze 'nieuwe' wolk asperatus zit bijna in de officiële. asperitas (Q1549160) From Wikidata. Jump to navigation Jump to search. cloud feature: wave-like structures in the bottom part of the cloud. Undulatus asperatus This is a file from the Wikimedia Commons.Information from its description page there is shown below. Commons is a freely licensed media file repository. You can help Say hello! [email protected] The Cloud Appreciation Society PO Box 81 Somerton Somerset TA11 9AY United Kingdo

Mammatus cloud. Jump to navigation Jump to search Mammatus clouds in the Nepal Himalayas. Mammatus (mamma or mammatocumulus), meaning mammary cloud, is a. Zomer/Summer in Holland 2017-2: Bijzondere Onweerslucht/Mammatus-Asperatus-achtig/ 22 juni 2017 Deze video maakt deel uit van de Afspeellijst Seizoenen/Seas.. De bovenste wolk herken je vast wel - het is een veelvoorkomende stapelwolk, oftewel een cumulus. Maar ken je de onderste ook? Deze 'bubbelwolk', of.. The latest Tweets from Marjolein Dordregter (@Marjolein_D). Denken en doen tegelijk. Projectleider bij St. De Bakkerij. Vrouw van MyMonoBrow.nl. Moeder van Vos. Amsterda wolk: Geautoriseerde terminologie Media in categorie Asperitas clouds Deze categorie bevat de volgende 27 bestanden, van in totaal 27

bartjestruun.blogspot.co In 2008 werd een voorstel ingediend om deze wolk officieel te benoemen. Na 7 jaar wachten is het eindelijk zover. Op donderdag 11 juni 2015 heeft The World Meteorological Organisation (WMO) het voorstel goedgekeurd onder een licht aangepaste naam. De nieuwe wolk wordt erkend onder de naam Asperitas Asperitas (wolk), type wolk Asperitas Island , eiland in Canada Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Asperitas of met Asperitas in de titel Golvende wolken of bubbelwolk, undulatus asperitas. Asperitas (voluit Altostratus (undulatus) asperitas), ook bekend als bubbelwolk, is een wolkenvariant die zich kenmerkt door een sterk chaotisch en golvend oppervlak aan de onderzijde, dat de indruk wekt van een omgekeerd berglandschap of ruwe zee Asperitas voluit Altostratus undulatus asperitas, ook bekend als bubbelwolk, is een wolkenvariant die zich kenmerkt door een sterk chaotisch en golvendnbspMammatus mamma or mammatocumulus, meaning mammary cloud, is a cellular pattern of Cumulus humilis Cu hum Stratocumulus variants non WMO terminology Actinoform cloud Asperitas Main page.

bubbelwolk - Wiktionar

 • Deze wolk waait niet mee met de wind. Als een soort schijf blijft de wolk hangen in de lucht. Hij ontstaat daar waar bergen zijn: de lenticularis
 • Blog van een Hollandse in het buitenland. zaterdag 26 september 2015. Wolkenstaarder
 • Wolkenliefhebbers. 75 likes. Deze pagina is voor de wolkenliefhebbers. Upload je mooiste wolkenfoto's, laat je wolkenfoto classificeren of geniet gewoon..

An asperitas formation over Statesboro, Georgia, US

 • Origin of the word cloud Forums › The Cloud Forum › Origin of the word cloud This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by Gavin Pretor-Pinney 2 years, 1 month ago
 • Cloud families and other cloud pictures/appearances. In meteorology we divide clouds in 4 clouds families, which are in different heights of the troposphere: High level clouds (altitudes of 5-13 km), medium level clouds (2-7 km), low level clouds (0-2 km) and clouds with large vertical extending (0-13 km)

Wolken kijken: de asperitas De Kennis van Nu - YouTub

Hendae nissintem volest alibus. Haruptatius nesti am quatia conemodit delesto mo qui ommoluptate nonsequam, alictorror sandaer itatur aceaqui asimi, ut quiRatem ex es sitatur itatur arum iusaniendit elia volupti atibusandae o cip isquid mi, conese (Van de WMO) Bijzonder aan deze editie is dat er een 'nieuwe wolkensoort' wordt in opgenomen, namelijk de #undulatus #asperitas (mijn repost, van juni 2014). Om dat te vieren, wil ik een compilatie maken met de mooiste wolken die je ooit zag (in ons land of op reis). Heb jij een wolk, die gezien mag worden Search the history of over 349 billion web pages on the Internet De naam altostratus undulatus asperitas wordt begin volgend jaar opgenomen in de nieuwe uitgave van de internationale wolkenatlas, de wolkenbijbel van de meteorologen. International Cloud Atlas (WMO) De onlangs benoemde wolk undulatus asperitas (bubbelwolk) zoals die op 31 augustus 2015 te zien was in Drenthe Fri, 26 Jan 2018. Ex-hacker Eric Taylor is working to help manage data centers. techcrunch.com Ex-hacker Eric Taylor, also known as CosmoTheGod, and another infosec name, Bryant Townsend have colorful pasts

Environment - pinterest.com.a De asperitas ziet eruit als je een onrustig golvende zee vanaf de onderkant bekijkt. Volgens wolkenexpert Pier Siebesma van het KNMI ontstaat de wolk onder onstabiele weersomstandigheden met krachtige luchtstromingen

Video: Wim Jongedijk (wimjongedijk) on Pinteres

8. Altostratus undulatus asperitas. In de volksmond beter bekend als bubbelwolken. In 2015 is dit nieuw type wolk ontdekt in Nederland. Het verschijnsel valt onder de natuurverschijnselen en geeft een erg surrealistisch beeld. De bubbelwolken ontstaan bij onstabiele weersomstandigheden met flinke luchtstromen Dutch startup Asperitas wins Shell's international startup competition, creates unique liquid cooling solution for data centers siliconcanals.nl. Back in June this year, Shell Ventures, Rockstart and Yes! Delft teamed up for the third edition of the New Energy Challenge 2018

Nu echter werd de berg niet, zoals vroeger, door een dichte wolk omhuld, noch werd het volk door verschrikkelijke donderslagen en bliksems afgeschrikt om tot de berg te naderen, maar nu drongen de woorden des Heren rustig en duidelijk door tot de oren van de omstanders, zodat door de zachtheid van de genade de hardheid van de wet werd. Vanavond en vannacht is het vrij rustig. Er staat niet meer zoveel wind, er zijn opklaringen en het is vrijwel over https://t.co/YruWCOq2FL Aparte buiensystemen. 75 Best What Inspires You? images | Bestemmingen, Mooie.

wolk. sky skye over sverm Mountaineering instructor Patrick Hickie took this picture of the 'asperitas' cloud formation during a climb over the Ogwen Valley in. Dit officiële naslagwerk voor 'wolkenspotters' bevat voor het eerst de 'Asperitas' wolk. Een nieuw geclassificeerde wolk, met een chaotische en bijzonder turbulent voorkomen. De Cloud Appreciation Society heeft het toevoegen van deze wolk in 2008 voorgesteld, gebaseerd op foto's die door zijn leden van over de hele wereld zijn. Deze wolk is benoemd door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO): de altostratus undulatus asperitas, ofwel de bubbelwolk. Bubbelwolk (undulatus asperitas) De undulatus asperitas of bubbelwolk, zoals dit type wolken sinds kort wordt genoemd, was eind augustus bij buiig weer in Nederland te zien Het is een hele mond vol, maar de altostratus undulatus asperatus houdt wolkenliefhebbers van over de hele wereld in de ban. Hij kan de eerste nieuwe wolk sinds 1951 zijn die officieel erkend wordt

Jill Peeters on Twitter: NEW: Onze 'nieuwe' wolk

De meest bekende is de asperitas, ook wel bubbelwolk genoemd, met een sterk chaotisch golvend oppervlak, waardoor de wolk in kwestie lijkt op een omgekeerd berglandschap of een ruwe zee. Dit type wolk werd voor het eerst gespot in de VS in 2006 Een van de nieuwigheden is de zeldzame altostratus undulatus asperitas. Deze bijzondere wolk ziet er uit als een onrustige zee, gezien van de onderkant en is het lievelingetje van de wolkenlobby

Een van die nieuwe geregistreerde wolken is de asperitas, een wolkenformatie die lijkt op de woelige zee, van onderaf bekeken. In 2006 werd de wolk al gespot en sindsdien maakte de Cloud Appreciation Society , dé amateurmeteorologen-organisatie bij uitstek, campagne om de wolk officieel te laten erkennen WOLK - Het zweeft in de lucht maar weegt zwaarder dan een olifant ASPERITAS. CONGESTUS. MEDIOCRIS. NEBULOSUS. SPISSATUS. 10 letters. CAPILLATUS. NEVELMASSA. Mede mogelijk gemaakt door: NENVal-airbag en rugtas De val-airbag wordt ontwikkeld door de TU Delft en WOLK. Het is een riem die het voelt wanneer een ouder iemand valt. Als dat gebeurt, blaast hij zichzelf op om de val te breken Er verschijnt een merkwaardige wolk (4-7) 1 Erat Miseni classemque imperio praesens regebat. quod esse desierit; absit 5 superbia, asperitas. Nec timueris.

Er verschijnt een merkwaardige wolk (4-7) 1 Erat Miseni classemque imperio praesens regebat. asperitas. Nec timueris contemptum. An. contemnitur, qui imperium. De asperitas of 'bubbelwolk' is een officieel type wolk dankzij de oplettendheid van een fotografe uit Iowa. Zij maakte in 2006 een foto van een dreigend wolkendek Klimaat en weer Asperitas, cataractagenitus, flumen, Wereld Meteorologische Organisatie, wolk, wolkenatlas Geen Reacties Opmerkelijke Zaken, week 24 - 2017 14 juni 2017 4 augustus 2017 Dush De volledige naam van de wolk die in de krant stond was: altostratus undulatus asperitas. Hierbij is altostratus het geslacht, undulatus de variëteit en asperitas de bijkomende vorm (altostratus.

asperitas - Wikidat

De asperitaswolk ziet er dreigend uit. Hoe hij ontstaat is nu nog niet bekend, maar dat hij er indrukwekkend uitziet is duidelijk. Heb jij deze al eens gezien 'Asperitas' is Latijn voor 'ruigheid', omdat het hier een golvende wolk betreft die er heel ruig uitziet. Het is niet duidelijk waardoor ze ontstaan. Het wolkenclassificatiesysteem is 200 jaar geleden ontwikkeld Temporis obstabat simul asperitas hiemalis, Atque iugis pluvie cursus vehementer inundans; teo Ub hoc in Eresburg rediens se contulit urbem. 30 . ANNO DCCLXXXV. INDICTIONE VII. Cumque dies reliquos brumalis frigoris illic 785 . Ipse mauere suum decrevisset comitatum, Accersivit eo propriam cum coniuge prolem. Cum quibus, ut decuit, fido. De erkenning van asperitas is 'belangrijk nieuws', vindt de Cloud Appreciation Society, een internationale club van wolkenliefhebbers die al sinds 2008 pleit voor erkenning van de wolk. 'Sinds 2005 krijgen we foto's van leden uit alle windstreken van deze dramatisch golvende wolken die niet in de bestaande classificaties passen', schrijft het. De erkenning van asperitas is 'belangrijk nieuws', vindt de Cloud Appreciation Society, een internationale club van wolkenliefhebbers die al sinds 2008 pleit voor erkenning van de wolk. 'Sin

File:Beautiful clouds

 1. .
 2. Waarnemer Peter de Vries van meteorologisch instituut KNMI wist op 31 augustus een voor Nederland zeldzame wolk te fotograferen in Drenthe. Undulatus asperitas is de naam, dat betekent iets als.
 3. Nieuw soort wolk ontdekt - Asperatus / Asperitas (2009) Onderzoekers van de Royal Meteorological Society in Groot-Brittannië willen een zeldzame stormwolk officieel erkennen als een nieuw wolktype. De wetenschappers omschrijven de zeldzame wolk als een donkere, bobbelige wolkdeken die de complete hemel bedekt
 4. Gisteren vonden in Catalonië regionale verkiezingen plaats die zich ontpopten als een verkapt referendum over onafhankelijkheid. Op 27-S gingen de deuren van de meer dan 8.000 stemlokalen stipt om 8 uur open
 5. Bekijk deze prachtige timelapse van een bubbelwolk, ook wel de Asperitas genoemd. Deze wolk is gefilmd in North Dakota in de VS
 6. Definitie. Een donkere, bobbelige wolkdeken die de complete hemel bedekt. Ontstaanswijze. Dit wolktype is in 2009 als een nieuw wolktype voorgedragen om te worden opgenomen in het internationale namenregister voor meteorologen
 7. De bubbelwolk asperitas ziet eruit alsof je een onrustig golvende zee vanaf de onderkant bekijkt. Fotograaf: Bea van der Kuip (11) Virga. Niet echt een soort wolk, maar een verschijnsel dat je soms onder een wolk kunt zien, namelijk regen in de vorm van zogenaamde valstrepen of regensluiers. Wanneer deze de grond niet raken, spreken we van virga

[Ac] asperitas: golvende structuur onderaan een wolk. [Sc] fluctus: beter bekend als Kelvin-Helmholtz golven. Bevinden zich aan de bovenkant van een wolk. Levensduur van deze formatie is van korte levensduur. [Ac] cavum: Een duidelijk gat in een wolkendek met in het midden virga formatie Na een aantal lokale hagelbuien (met veel schade) verscheen op maandag 9 juni 2014 op verschillende plaatsen in ons land een heel vreemde wolkenlucht KNMI-weerwaarnemer Peter de Vries heeft kans gezien de wolk te fotograferen die onlangs nieuw benoemd is door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO): de altostratus undulatus asperitas. KNMI.NL Dit zijn andere foto die we op internet vonden van vreemde wolken waar men linken legt met geo engeneering gecreëerde wolkendekken en dan deze. asperatus | asperatus clouds | asperatus | asperatus meaning | asperatus capital | asperatus llc | asperatus ntp | asperatus grow | asperatus lupa | asperatus

Cloud Appreciation Society Uniting cloud lovers around the

 1. Nieuwe wolk boven Nederland KNMI-weerwaarnemer Peter de Vries heeft kans gezien de wolk te fotograferen die onlangs nieuw benoemd is door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO): de altostratus undulatus asperitas
 2. de Asperitas! Erg leuke site: cloudappreciationsociety.org/ [attachment] (1/1) Onthoud mij. Logi
 3. asperatus | asperatus | asperatus clouds | asperatus meaning | asperatus latin | asperatus llc | asperatus grow | asperatus grill | asperatus capital | asperat
 4. asperatus | asperatus clouds | asperatus | asperatus meaning | asperatus capital | asperatus capital asset management limited | asperatus llc | asperatus grow
 5. Asperitas (formerly known as Undulatus asperatus) is a cloud formation first popularized and proposed as a type of cloud in 2009 by Gavin Pretor-Pinney of the Cloud Appreciation Society.Added to the International Cloud Atlas as a supplementary feature in March 2017, it is the first cloud formation added since cirrus intortus in 1951. The name.
 6. asperatus clouds | asperatus clouds | asperatus | asperatus meaning | asperatus latin | asperatus capital | asperatus llc | asperatus grow | asperatus grill |

Omvang van de Great Plains bij benadering, de rode lijn is de meridiaan van 100° westerlengte die als indicatieve oostgrens ook wordt aangegeven. Uitzicht in de Great Plains, bij Lincoln (Nebraska) New features and classifications like #asperitas and #fluctus pic Wat voor soort bewolking en in welke hoedanigheid de wolk zich voordoet is niet te zien. Cirrus-Wolken unterscheiden sich von Cirrostratus durch ihre zusammenhanglose Struktur oder - wenn sie in Feldern oder Bändern verteilt sind - durch ihre geringe horizontale Erstreckung oder die geringe Breite ihrer zusammenhängenden Teile Zo ziet de altostratus undulatus asperitas, oftewel de bubbelwolk, eruit. Nieuw soort wolk gefotografeerd boven Drenthe De bubbelwolk (foto: KNMI / Peter de Vries). Foto over De dikke wolken van Undulus Asperatus leiden tot een onheilspellende het kijken hemel aangezien een koudefront door na een regenonweer overgaat. Afbeelding bestaande uit outlandish, zeldzaam, bewolkt - 1529191

Asperitas (voluit Altostratus (undulatus) golfachtige structuren aan de onderzijde van de wolk, chaotischer en met minder horizontale ordening dan undula. Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws via de snelste en leukste nieuwssite van Nederland, 24 uur per dag en 7 dagen in de week | AD.n De erkenning van asperitas is 'belangrijk nieuws', vindt de Cloud Appreciation Society, een internationale club van wolkenliefhebbers die al sinds 2008 pleit voor erkenning van de wolk De asperitas (foto) is een wolk die voor het eerst waargenomen werd in de VS in 2006. Ze heeft een kenmerkende golvende onderkant en komt vooral voor in de regio van de Great Plains in de.

Mammatus cloud - Wikipedi

De wolk, vanaf nu officieel asperitas (ruigheid) genoemd, ontstaat als bij onstabiele weersomstandigheden krachtige luchtstromingen het wolkendek doen golven. Het doet denken aan een onrustige zee. We krijgen er wellicht binnenkort een nieuwe wolk bij die de naam Asperitas krijgt, ofwel ruige wolk. lees verder... zondag, 28.06.2015 13:57 Kans op langdurige hittegol Deze pin is ontdekt door Corrie Owen. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest Een groot deel van die exemplaren is door mensen veroorzaakt: rook boven een energiecentrale die overgaat in een wolk. Bewolking die zich vormt boven een bosbrand. Een gat in dichte bewolking omdat er een vliegtuig doorheen is gevlogen of de condensstrepen achter het vliegtuig

De nieuw benoemde wolk undulatus asperitas (bubbelwolk) zoals die op 31 augustus 2015 te zien was in Drenthe. Foto Peter de Vries Als de lucht door de plotse stijging voldoende afgekoeld wordt, zal ze daar condenseren en een wolk vormen, Tuba of de uiterst zeldzame Asperitas Er zijn maar liefst 200 exposanten te zien op de Innovation Expo 2018! Na een overweldigende hoeveelheid aanmeldingen is de inschrijving voor exposanten nu gesloten 'Nieuwe wolk' is een zee. 25 maart 2017; 00u00; De meest opvallende is de Asperitas, een formatie die in 2006 voor het eerst gefotografeerd werd boven de Amerikaanse staat Iowa. Elf jaar en. De nieuwe wolk heet: bubbelwolk (asperitas) en lijkt op een zee die op de kop hangt. Dat klinkt niet alleen spectaculair, als je zo'n wolk ziet, waan je je in een sf-film. Twee keer zag ik deze wolk, maar dat was altijd na het hoogtepunt

Dit is een asperitas. Al van een valstreepgat gehoord? Je ziet het nochtans vaak. 23 maart 2017. 1. social shares. afhankelijk van hoe en op welke hoogte de wolk is ontstaan. Door Latijnse. Whale's Mouth - Wolkenloos - Asperitas - Wolkenherkenningstools . De wolk kan zo dun zijn dat de zon of maan met scherpe rand zichtbaar is (variëteit. Ontmoet op 4 oktober Wellsun, Wolk, Hardt Hyperloop, Sustonable, Asperitas, Liquidseal, Sustainder, TAHMO en honderden andere grensverleggende innovators die met elkaar laten zien waar Nederland als innovatieland voor staat Bestemming onbekend on Landlooper. Limonade Wesp. Als de zomer vol in gang is gedurende eind juli en augustus komen de wespen weer massaal in het nieuws

Physikalischer Aufbau und Erscheinungsform. Cirrostratus besteht hauptsächlich aus Eiskristallen. Cirrostratus kann in Form eines faserigen Schleiers auftreten, in dem dünne Streifenbildungen vorhanden sein können (), oder wie ein nebelartiger Schleier aussehen () Bij het beoordelen van de foto's lette Gavin hoofdzakelijk op hoe uitzonderlijk de wolk op de foto is. Na enkele moeilijke afwegingen - er zaten zoveel mooie kunstwerken tussen - is er een winnaar uitgerold: Gijs de Reijke, met een foto van een naderende Cumulonimbus. Hij ontvangt een gesigneerd exemplaar van The Cloud Collector's Handbook

22 Juni 2017: Bijzondere onweerslucht/Mammatus-Asperatus

De bubbelwolk - officieel de undulatus asperitas - is deze zomer door de Wereld Meteorologische Organisatie WMO toegevoegd aan de officiële classificatie van wolken. De wolk ontstaat onder. Dit wolkenbeeld is er in vele varianten en wordt ook wel asperitas genoemd. Lenticularis/Pileus Deze wolken onstaan doordat er warme lucht zo snel opstijgt, dat de vochtige lucht erboven verdampt en een soort dakje vormt boven een wolk, of een pannekoek boven een berg

De bovenste wolk herken je vast wel - - Civiele Techniek

Hij zal bepalen welke wolk de wonderlijkste is, maar ook uitleggen waarom de wolk op de foto zo bijzonder is. de Asperitas. Hoe stuur je ons je foto toe?. Asperitas Cavum Fluctus Altostratus Cumulus Cumulonimbus Nimbostratus Altocumulus Nimbostratus Stratus Stratus (non-convectifs à texture uniforme, souvent. asperitas agrestis et inconcinna gravisque quae se commendat tonsa cute, dentibus atris, Zerstreu' die Wolk' um deine Augenbraunen! Sehr oft wird, um der bloßen. Vrijdag 26 juni: dit is vandaag belangrijk. Wat u moet weten om de dag te beginnen. Een schitterende nieuwe naam voor een wolk, een klopjacht op twee ontsnapte gevangenen die al weken voortduurt, een mysterieus Noord-Koreaans agentschap; uw verbeelding wordt flink geprikkeld op deze vrijdagochtend

Marjolein Dordregter (@Marjolein_D) Twitte

Welkom op het Archief voor Onderwijs. Een schat aan audio en video in de klas. Benieuwd naar meer? Neem je lerarenkaart of stamboeknummer bij de hand en registreer nu gratis

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *